salamanca - Reisverslag uit Madrid, Spanje van wilmerkamp - WaarBenJij.nu salamanca - Reisverslag uit Madrid, Spanje van wilmerkamp - WaarBenJij.nu

salamanca

Door: wilmerkamp

Blijf op de hoogte en volg

16 November 2010 | Spanje, Madrid

Maandag Madrid in alle vroegte verlaten. Afscheid genomen van mijn gastheer en gastvrouw uit finland. Valt toch altijd weer zwaar om weer afscheid t e nemen. begin je mensen net een beetje te kennen, moet je weer alleen op pad. Maar we hebben afgesproken dat ze een keer naar holland komen, en ik hun op ga zoeken i,n finland, vlakbij de grens met rusland. dus wie weetkomt mijn volgende reis wel uit in st petersburg ofzo. maar voorlopig zit ik in salamanca. de universiteitsstad van spanje. heb de universiteit echter niet bezocht, daar had ik niet zoveel zin in op mijn vakantie....salamanca is een mooi gezellig stadje met een gezellig studentennachtleven, maar is toch niet heel veel te zien. Vandaar dat ik morgen alweer weg ga, op weg naar Burgos, wat een belangrijke stop is op de camino de santiago....ben benieuwd

mis jullie allemaal!

• 16 November 2010 - 18:03

Jeroen:

Wat een reis.. ja dat afscheid nemen hoort daar dan wel bij...! Saramanca! das richting portugal zo te zien. maar nu naar burgos.. ff kieken waar dat ligt.. owkey, weer noordelijker; ja, als je meer west zou gaan kom je natuurlijk in gebied waar je portugees moet praten; daar zou ik de mensen dan weer wat beter verstaan! al lijken de talen heel veel op elkaar natuurlijk.. Maar waarom sla je Valladolid over? of was je daar al geweest? nee toch? ziet er ook wel groot uit! nja, je hebt nog tijd! he komen er nog foto's op deze site of wat! je hebt toch wel een camera mee zodat je straks je fotocollectie hier op je kamer weer kan uitbreiden zodat echt OVERAL een foto hangt hier.. haha.. je had ze best mogen laten hangen.. de muren zijn vet saai zo :S :) gelukkig maken de kerstlampjes het 's avonds wel weer gezellig!
    Hee veel plezier verder opde reis! geniet ervan, vrijheid blijheid geen studieverplichtingen..!! ik kom helemaal om in het werk hiero :S
    sooo enjoy en gooi er es wat foto's op indien moglich!
    Joe!

• 16 November 2010 - 18:07

Oma Oosterbroek:

Ha, ha, ik ben de eerste!!
    We kregen je bericht wel 3 keer door, maar dat geeft niet, als het nu per post moest duurde het wat langer. In Nederland staakt de post, dus je krijgt lekker niets in je bus behalve reclamerotzooi.
    Mamma kwam vanmorgen gezellig bij ons koffie drinken en vertelde dat je in Salamanca was.
    Wat eet je als warme hap? Wij hadden andijviestampot, maar dat recept zullen de spanjaarden niet kennen denk ik.
    Heb je het nog droog? Hier is het in sommige delen van het land erg mistig. Is in de buurt ook weer een naar ongeluk gebeurd.
    Wilmer, groeten van opa en mij. Doei!! oma

• 16 November 2010 - 18:58

Bette:

Heb net de witlofschotel achter de kiezen. Hoe hollands.. ook de eerste pepernoten gehad vandaag en ik hoor net dat het volgende week kan gaan sneeuwen hier. Officieel dus hartstikke winter!

Ga je ook nog foto's op deze site plaatsen? Vind ik je verhalen superleuk om te lezen, maar zou wel eens een plaatje erbij willen zien. Of is dat lastig met opslaan enzo? Dan bewaar je het maar tot volgende maand!

Veel plezier! Dikke kus

• 16 November 2010 - 19:13

Papa Bert:

Hoi vent, leuk dat je weer verder gaat de nieuwe wereld in. Koud daar? Zoek de warkte maar weer op. Hier alles goed. papa

• 16 November 2010 - 19:24

Mama:

..andijvieschotel..dat heet hier groen plat!!!!Wilmer heeft dat ooit verzonnen..eten we groen plat mama???? Ja morgen, biologisch uit opa zijn tuin..Wat eet jij eigenlijk allemaal? Ik heb vandaag je kamer een beetje opgeruimd, veel papier enzo.. Gaat het sneeuwen Bette??? Dat mag nog wel even wachten..T Is daar ook niet warm ehe? Morgen ben je al 4 weken weg..gaat best sneltoch? Zit je alweer zo op de helft. Leuk van de finse vrienden, zo kom je nog eens ergens.
    Dag lieffie!! Miss you!!

• 17 November 2010 - 15:58

Opa David:

Nou wij missen jou ook, maar ik heb bewondering voor jouw doorzettingsvermogen en discipline.
    Finland, Rusland, je wordt nog een globetrotter.Diep in mijn hart ben ik een heel klein beetje jaloers.
    Wilmer we vergeten je niet. We zijn nu al benieuwd naar je reisverhalen.
    Wilmer, geniet!!!, maar je weet het: blijf alert!

Opa David

• 17 November 2010 - 20:17

Mam:

he wilmer, dank voor je kaartje! Lief!
    Al de 2e!!
    Ondertussen al aangekomen in Burgos?
    Kom je zelf nog in Santiago?
    Liefs

• 20 November 2010 - 11:50

Bert:

Hoi Wilmer, nu al we er in Burgos, zegt mij helemaal niets. Heeft deze stad iets aparts voor jou? Volgend jar dus naar het hige noorden naar Finland, je blijft zo aqardug bezig in ieder geval. Hier zaterdag met allerlei gedoe; motorrijles ging goed, 16/12 eerste examen van de twee. Vanavond naar concert van oma O in Hattem en dinsdag ook naar klaasiek cocert. Vanavond laat maar weer eens een stevige rock DVD bekijken anders krijg ik teveel andere cultuur binnen. Ik wens je evrder nog een goed weekend. papa Bert