Eerste stappen in Afrika

Door: wilmerkamp

Blijf op de hoogte en volg

28 Februari 2011 | Marokko, Marrakesh

Aanbeland in Afrika! Na Granada, Malaga, Cadiz en Sevilla ben ik aanbeland in Marokko! Ik weet al niet eens meer wanneer ik voor de laatste keer geschreven heb. Maar om het even op te sommen. Granada was mooi, Malaga was ook zeker de moeite waard, Cadiz was prachtig en Sevilla voor de 2e keer was ook erg leuk. In Granada naar het Alhambra geweest, wat erg mooi was. Verder verschillende tapastours gedaan en lekker rustig op het terras genieten van de zon, en een beetje beter te worden, nadat ik nogal een griepje heb gevat. Toen op de bus naar Malaga. Lekker aan het strand, veel toeristen, vooral duitsers, goed hostel, gewoon lekker een paar dagen bijkomen. Daarna op de bus naar Cadiz, wat ongetwijfeld de mooiste busrit ever was, langs de rots van Gibraltar, Tarifa, het punt waar de middellandse zee overgaat in de atlantische oceaan, veel bergen gezien, veel ooievaars, Marokko al aan de andere kant van het water gezien, en 4 uur lang vastgeklampt aan de zee. Cadiz is een schiereiland, aan de atlantische kust, vlakbij Portugal. Kon vanuit het hostel in 5 minuten lopen naar de zee en het strand. Prachtige stranden, waaronder het strand waar de scene uit Die Another Day is opgenomen, waarin Halle Berry uit het water verschijnt. Verder een prachtige kathedraal. Laatste dag een strandwandeling gemaakt langs het hele strand, wat ongeveer 8 km heen en terug was.. zo raak ik mijn buikje wel kwijt. Ook een dagtripje gemaakt naar Jerez de la Frontera, dat bekend staat om zijn paarden en sherry-bodegas. Maar heb daar verder niks van gezien. Gewoon een beetje rondgestruind door de stad, wat mooie kerkjes gezien, waaronder een heel apart kerkje, waar ik helemaal alleen was, waar een hek achter het altaar zat, en daar voor zat iemand in een compleet wit gewaad te bidden, terwijl ik dacht dat het een beeld was....dat was wel even schrikken, het was net een spook. Na Cadiz weer op de trein gestapt, om weer naar Sevilla te gaan. Eerst mam opgepikt van het vliegveld. Erg leuk om haar weer te zien. Daarna een paar dagen de stad verkent in de brandende zon voor het hele weekend. Heb hier wel een kleurtje gekregen...Lekker veel terrasjes gezeten, en genoten van wat Sevilla te bieden heeft. Eerst naar het Alcazar geweest, wat voor een tweede keer net zo prachtig was als de 1e keer. Alcazar is een soort van Moors paleis met een enorme tuin erachter vol met sinaasappel en citroenbomen, en zelfs bomen met sinaasappels en citroenen tegelijk eraan. Ontdekte dit weekend samen met mam weer heel wat plekjes waar ik eerst nog niet geweest was. Weer een paar keer naar het plaza de espana geweest, wat voor een vierde of vijfde keer nog net zo prachtig is als voor de 1e keer. Ook leuk om hier gewoon mensen te kijken. Savonds tapas gegeten, en maar weer eens voor de derde keer naar een flamencoshow. maar das niet erg..blijft leuk. Veel langs de rivier gewandelt, waar duidelijk de hangplek voor de jeugd van Sevilla is. En wat een geflaneer is het daar.... Iedereen probeert er mooier dan de ander uit te zien en iedereen is voortduren bezig te kijken of het haar wel goed zit en of de schoenen nog wel recht zitten. De volgende dag weer voor een dagje naar Cadiz, lekker uitwaaien aan de zee. Vond het ook helemaal niet erg om daar nog een dagje heen te gaan. Was erg genieten daar. Laatste dag in Sevilla even rustig aan gedaan, naar een gratis flamencoshow op straat gekeken, weer naar het plaza, en later weer aan de tapas. Hostal waar we zaten was erg goed. Vandaag dan toch eindelijk in het vliegtuig naar Marokko gestapt. Was maar een klein uurtje. Heb 3 of keer mijn paspoort moeten laten checken, maar ik heb dan toch eindelijk mijn eerste stempel in mijn paspoort. Verder alles goed gegaan op het vliegveld enzo. Taxichauffeur probeerde me af te zetten door 3 keer zon hoge prijs te vragen, maar gelukkig kwam de bus er net aan., dus kon ik voor nog geen 2 euro naar de Djemaa el Fna, het centrale plein, wat een groot openluchttheater is. Uitgestapt uit de bus moest ik de Marokkanen die op de een of andere manier geld van me wouden zien van me afslaan, maar het hostel was gauw gevonden, dankzij de hulp van een Marokkaans jongetje. hostel is prachtig, slaapkamer is ruim, zit een zwembad bij, mooi dakterras. Mooi centraal. Ik ga me hier wel vermaken denk ik. Wat ik tot nu toe van Marrakech gezien heb is prachtig. Ondertussen hoor ik alweer voor de derde keer de oproep van het gebed door de minnaret....dit is duidelijk niet de westerse wereld meer... Maar ben toch blij dat ik voorlopig weg ben uit het westerse Spanje. Ook al is het een prachtig land, en heb ik de mooiste dingen gezien daar, de mensen zijn arrogant, spreken geen Engels, houden niet van buitenlanders, gaan niet voor je aan de kant op straat. En was Spanje, net zoals de vorige keer toen ik Spanje verliet voor Portugal, weer even helemaal SPUUGZAT! De komende jaren zie je me daar niet meer terug......

ps Mama, goede vlucht morgen!, en David, veel beterschap met je vingers na de operatie

• 28 Februari 2011 - 17:34

David:

wat een verhaal hee! je hebt echt veel gezien en gedaan!:o je bent wel echt lekker de toerist aan het uithangen daar, mooi dat het zo voorspoedig gaat. hoop dat je niet zo veel last van die marokkanen hebt. ben blij om mama morgen weer te zien en hoop jou ook weer snel te zien! wat zijn je plannen verder? met mijn hand is het trouwens goed, heb er niet veel last van:)

tot snel!!

• 28 Februari 2011 - 18:10

Pa Bert:

He Wilmer,

Wat een reisverslag zeg, een heel verhaal maar duidelijk en to the point. Wat heb je veel gezien kerel, hardstikke mooi. Spanjaarden zijn alleen netjes in het hoogseizoen zeker? We wachten op onze moeder die een beetje eenzam is nu, zal wel niet goed slapen. Zien haar morgen weer. Hoelang blijf je in Marrakesh en is het nog steeds een stad van de hippies? Was het vroeger wel. Met David goed gegaan en Jesse weer naar school. Leven begint weer wat normaler te worden. Wens je een goed tijd in Marokka, allochtoon! Wordt je al gediscrimineerd?
    Pa Bert

• 01 Maart 2011 - 16:08

Madre:

he wilmer alles is uitstekend gegaan, heb alleen de hele nacht niet geslapen van de zenuwen. Die receptinist heeft me ook iet wakker gemaakt..ik was toch alwakker..hij zat zelf te snurken achter de balie.De taxi was er precies kwart voor vijf een grote witte mercedes. Kwart over was ik al op het vliegveld en alles liep verder gesmeerd.De douane gaf geen probleem. De reis was mooi, over een donker sevilla en de zon op zien komen..daarna vooral veel wolken..en hier is het toch koud!!! Knap wennen weer..ik was kwart over 12 al thuis..vanmiddag al even geslapen. De foto's zijn leuk! Gister me boek uitgelezen in de zon, maar toch raar om in je eentje in de stad daar te lopen..lang niet zo leuk..eigenlijk helemaal niet leuk!Mooi dat het bij jouook allemaal goed is gegaan..geniet maar van die nieuwe omgeving!
    Sprak Marja net nog even die haddeb in Valencia een heel gedoe gehad bij de douane. Jacob had een hondjemee met een dingetje in zijn poot waar je op kan drukken en dan blaft die..dat apparaatje leek precies een bom!!! En Marja had opeens een schaar in haar tas dieniet van haar was.waarschijnlijk uit hun appartement in de tas gegleden.Bij mij werd niets gewogen en zo..ging super makkelijk!

Nu morgen weer werken..uhum..geen zin dus. Hier is alles prima gegaan..tot gauw en dank voor de leuke dagen!!
    Liefs mama

• 02 Maart 2011 - 10:34

Bette :

Zal toch wel een wereld van verschil zijn daar in Marokko! Als ze een beetje lijken op de Gambianen, wens ik je heel veel succes. Dan heb je de komende twee weken een kolonne aan bedelende mensen aan je broek hangen. Hoewel ze daar waarschijnlijk in Marrakesh vast wel meer toeristen gewend zijn. Geniet er maar van!

Hier zijn vandaag de verkiezingen, dus in het provinciehuis is de stemming een beetje gespannen. Beetje overdreven allemaal, maar dat betekent dus dat ik vanavond moet werken tijdens de verkiezingsavond, waar ze de uitslagen bekend maken. Dan keert de rust wel weer terug hier denk ik. Tjeerd is gisteren met zijn nieuwe baan begonnen, die was gelukkig postief gestemd!

Lieverd, fijne reis nog en ik kijk uit naar de dag dat je weer terug bent!

Liefs

• 03 Maart 2011 - 13:44

Oma Oosterbroek:

Nu eindelijk tijd om je te bedanken voor de felicitatiekaart! Kwam iets te vroeg maar was er in ieder geval. Op mijn verjaardag heb ik echt de hele dag visite gehad, was gezellig. Weer appeltaart gebakken en een engadiner (Zwitserse) notentaart. Jammer dat je a.s. er niet bij kunt zijn, maar dan haal je de schade later maar in!!
    Nogmaals Wilmer, je hebt een leuke schrijfstijl, ga zo door!!
    We blijven je volgen, doeg, liefs van oma O.