porto - Reisverslag uit Porto, Portugal van wilmerkamp - WaarBenJij.nu porto - Reisverslag uit Porto, Portugal van wilmerkamp - WaarBenJij.nu

porto

Door: wilmerkamp

Blijf op de hoogte en volg

12 December 2010 | Portugal, Porto

Eventjes een break van Spanje....Net wat ik nodig had...Spanje en Portugal zijn 2 verschillende werelden. De steden en natuur hebben op zich veel van elkaar weg, maar de mensen verschillen toch behoorlijk van elkaar. Portugezen zijn veel hartelijker, aardiger, spreken veeeeeel beter Engels en zien graag buitenlanders, terwijl Spanjaarden zo trots op hun eigen land zijn dat ze net doen alsof er niks anders dan Spanje bestaat, en ZuidAmerika, wat ze nog steeds als hun eigendom beschouwen. Buitenlanders worden, buiten de grote steden, aangestaard alsof ze van Mars zijn.......De portugese taal is ook een stuk mooier dan Spaans, al valt er niks van te begrijpen....

Ben inmiddels al weer een paar nachten in Porto, tweede stad van Portugal. Lijkt hier net alsof de tijd heeft stilgestaan, al die oude huizen langs de rivier de douro, en oude vissersboten waar nu port op wordt vervoerd. Wel hebben ze een of andere brug hier die Eiffel, die van die toren in Parijs.., ontworpen heeft. Uitzicht vanuit mijn hostel is het beste wat je je maar kan wensen. En de zeemeeuwen vliegen hier zowat naar binnen... Enigste nadeel hier is dat de stad gebouwd is op verschillende heuvels, en mijn hostel helemaal bovenaan een heuvel staat. Dan begin je toch wel weer te verlangen naar het vlakke HOlland....maar goed, een beetje conditie kan ik altijd wel gebruiken.

Na de traditionele flamenco in Madrid ben ik gister naar de traditionele Fado geweest. Je kan niet zeggen dat ik niet toeristisch ben geweest.....Fado klinkt eerlijk gezegd, wanneer een man het zingt, hetzelfde als een dronken zwerver die wat loopt te lallen, maar wel goed weet hoe die moet lallen. Als een vrouw het zingt, voel je toch meer de passie en is het een stuk prachtiger..

Dit zal wel voorlopig het laatste verslag zijn. Woensdag stap ik op het vliegtuig terug naar het koude Holland. Tot gauw dus! Ergens in Januari gaat het avontuur verder in Lissabon........

• 12 December 2010 - 15:35

Bette:

Blij dat je het naar je zin hebt, klinkt leuk! Heb ook een paar fado cd's hier liggen, maar wel alleen met vrouwen ;) Moet er trouwens niet naar luisteren als je je al niet zo fijn voelt, dan raak je alleen maar dieper in de put.

Ik tel de dagen af hoor! Tot woensdag!

liefs

• 12 December 2010 - 17:51

Mama:

Hoi Wilmer..mooi dat het mooi is daar..is het ook zo warm als de site aangeeft? Hier ist nat en koud en vandeweek gaat het weer vriezen, kun je schaatsen! Ik zal je kamer maar eens opruimen, dr staat aardig wat troep opgesteld.
    Hoe laat vlieg je woensdag, je komt om half 2 aan? Sm sje even welke trein je neemt enzo?
    Papa en ik gaan nog naar Wende Sneyders ind e Spiegel dinsdag, zij zingt franse en friese fado..
    Lieve jongen ik mail nog wel even voor je gaat, geniet en tot gauw! Liefs mama

• 12 December 2010 - 17:51

Lieve jongen ik mail nog wel even voor je gaat, geniet en tot gauw! Liefs mama

• 12 December 2010 - 18:32

Pabert:

Hoi Wilmer, Goed dat je het naar je zin hebt, wel leuk daar dus. We gaan inderdaad nog naar een concert disndag met veel van de muziek uit je huidige omgeving. Gister naar Beeld en Geluid geweest, voor feest van Joost en Ine, gezellig en ook rondleiding gehad daar. Heel archief met oude banden etc. Geen ouden platengezien, jammer. Nog wel in het cafe geweest van de Top 2000. Geniet van je laaste dagen en we zien je woensdag weer terug, fijn. papa

• 12 December 2010 - 20:46

David:

gelukkig voor je dat de portugezen aardiger en vriendelijker zijn;) klinkt in iedergeval leuk:) als ik het zo lees heb je het wel naar je zin daar...hoop dat het vliegen enzo woensdag een beetje meevalt, ik heb zelf de avond vrij geregeld van me werk dus ben er dan gewoon. ben om een uur of 4 vrij van school:s naja zie je wel een keer verschijnen!! tot dan!!:D:D

• 13 December 2010 - 15:21

..nog twee nachtjes..